عوامل و پیشران های موثر در توسعه گردشگری غذا در شهر تهران منطقه 12 |
کد مقاله : 1172-ITCS |
نویسندگان |
شهناز قنبری *1، آزاده عظیمی2 1دانشجوی کارشناسی ارشد گردشگری دانشگاه تهران 2تهران |
چکیده مقاله |
گردشگری خوراک یا گردشگری غذایی را میتوان به عنوان یک پدیده اجتماعی معرفی کرد که به طور معمول با یک بازدید کلی از مراحل و نحوه تهیه غذا همراه است. این بازدید شامل آشنایی با انواع خوراکی و نوشیدنی، بررسی میکروبیولوژی مواد خوراکی، بازدید از مزارع کاشت و پرورش مواد گیاهی و گوشتی و نحوه عرضه آن به بازار نیز میشود.گردشگری خوراک، نوع جدید از گردشگری است که علاوه بر چشیدن طعم غذا مراحل پخت و مواد اولیه به کار رفته در آن را نیز در بر میگیرد. پژوهش حاضر بر حسب هدف یک پژوهش کاربردی، از نظر جمع آوری اطلاعات، تحقیقی میدانی است که در چهارچوب آن از ابزارهای پیمایشی یعنی پرسشنامه استفاده خواهد شد. قلمرو مکانی این تحقیق منطقه 12 تهران میباشد. نتایج این پژوهش نشان میدهد که در بین پیشران های اقتصادی ایجاد شغل و درآمد برای ساکنان محلی از اهمیت بالایی برخوردار است، در بین پیشران های فرهنگی و اجتماعی ایجاد رویدادها و جشنواره های گردشگری غذا اهمیت ویژه ای دارد و در بین پیشران های زیرساختی بهداشت و امکانات مناسب و زیرساخت های مناسب و کافی از اهمیت بالایی برخوردار بود. |
کلیدواژه ها |
گردشگری خوراک، پیشران فرهنگی، پیشران اقتصادی، پیشران اجتماعی و پیشران زیرساختی |
وضعیت: پذیرفته شده |