تأثیر گردشگری غذایی بر توسعه اقتصادی با توجه به ظرفیت های استان سمنان
کد مقاله : 1139-ITCS
نویسندگان
Mehran Mohseni *، Fatemeh Borhani، Mohammad Saleh Etesami
دانشگاه سمنان
چکیده مقاله
گردشگری غذایی، به عنوان ترکیبی از فرهنگ، تاریخ و اقتصاد، ظرفیت بالایی برای توسعه اقتصادی مناطق مختلف جهان دارد. هدف این مقاله بررسی تأثیر و اهمیت گردشگری غذایی بر توسعه اقتصادی با توجه به ظرفیت‌های منحصر به فرد استان سمنان از جمله جاده ابریشم است. روش پژوهش حاضر، توصیفی_تحلیلی می باشد که با استفاده از مطالعات کتابخانه‌ای و اسنادی اطلاعات مربوطه جمع آوری، توصیف و تحلیل شده اند و به مطالعه و بررسی این موضوع مهم پرداخته شده است. ظرفیت‌های منحصر به فرد این استان، شامل جاذبه‌های تاریخی و طبیعی، محصولات کشاورزی متنوع، روستاها و اقامتگاه های بومگردی، زمینه‌ساز ایجاد فرصت‌های کارآفرینی در حوزه گردشگری غذایی است. بطورکلی میتوان گفت که گردشگری غذایی می تواند به‌عنوان یک ابزار مؤثر در توسعه اقتصادی استان سمنان عمل کند. فعالیت‌های اکوتوریستی و ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی در این مسیر می‌تواند به ترویج فرهنگ غذایی محلی و افزایش درآمدهای اقتصادی منجر شود. نتایج پژوهش حاکی از آن است که توسعه گردشگری غذایی در استان سمنان نه تنها به افزایش درآمد محلی کمک می‌کند، بلکه به حفظ و ترویج فرهنگ غذایی و محصولات محلی نیز می‌انجامد. برای رشد این بخش، پیشنهاداتی شامل احداث رستوران‌های محلی، تقویت تبلیغات و بازاریابی، و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای گردشگران ارائه می‌شود. با توجه به پتانسیل‌های موجود، سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری غذایی می‌تواند به توسعه پایدار اقتصادی استان سمنان کمک شایانی نماید.
کلیدواژه ها
گردشگری غذایی، توسعه اقتصادی، سمنان
وضعیت: پذیرفته شده