اهمیت معماری در افزایش گردشگری کناره های جاده ابریشم
کد مقاله : 1009-ITCS
نویسندگان
حمید خیرالدین *
استاد یار دانشکده کویر شناسی
چکیده مقاله
جاده ابریشم از مسیرهای تجاری اوراسیا بوده که از قرن دوم پیش از میلاد فعال می باشد. راه ابریشم با 4000 مایل طول، نقش مرکزی در تعاملات اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و مذهبی بین شرق و غرب را داشت. نام «جاده ابریشم» برای اولین بار در اواخر قرن نوزدهم ابداع شد.
این تحقیق با هدف بررسی ارتباط بنیادی دو صنعت عظیم معماری و گردشگری در بستر جغرافیایی ایران به روش تحلیلی- توصیفی صورت پذیرفت. نتایج مقاله نشان داده است که معماری نقش اساسی در بین جاذبه های گردشگری ایران بازی می کند و بخش عمده ای از گردشگران به جهت دیدار از آثار معماری از راه ابریشم وارد ایران می شوند.
در این تحقیق ما نشان داده ایم که سیستم نورپردازی در گذشته به اندازه ای متنوع بود که معماران آن را به گونه دیواری و سقفی تقسیم بندی می کردند و در هر مکان بنا به نیاز و نوع کاربری از نور طبیعی بهره می بردند.
در مسجد قدیمی سمنان ساخت دوره سلجوقی و ثبت‌شده در فهرست آثار ملی است. در گوشه شمال شرقی شبستان شرقی مسجد جامع، منار مسجد واقع است که یکی از زیباترین منارهای تاریخی استان سمنان محسوب می‌شود. که دقیقا" در کنار جاده ابریشم قرار دارد. بر اساس کتیبه کوفی، این منار بین سال‌های 417 تا 466 توسط حاکم ایالت قومس در دوره غزنوی ساخته شده است.
کلیدواژه ها
: توریسم، معماری قدیم ، استان سمنان، جاده ابریشم
وضعیت: پذیرفته شده